This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. OK

Facebook’tan yeni özellik: Paylaşılan fotoğraf albümü

Facebook çok yakında kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor. Paylaşılan fotoğraf albümü özelliği ile, 50'ye kadar kullanıcı aynı fotoğraf albümüne katkı sağlayabilecek.

teaser facebook
© Google Play Store

Evlendiniz (tebrikler!), ve “Evet” demekle meşgulken çekilen harika fotoğrafların hepsini görmek istiyorsunuz. İyi haber: Çekilen fotoğrafları görmek için, artık düğündeki her bir davetlinin Facebook profillerini ziyaret etmek zorunda değilsiniz. Bunun yerine, Facebook’ta ortak fotoğraf albümleri oluşturmak artık mümkün.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, sosyal ağı devi Facebook, en fazla 50 kullanıcının aynı anda aynı albüme fotoğraf yükleyebileceği (fakat Sayfa albümleri için geçerli olmayan) yeni bir özellik tanıttı. Bir paylaşılan albüm nasıl oluşturulur? Aslında çok kolay, bunun için yalnızca birkaç ekstra adım gerekiyor. 

Facebook’a giriş yaptıktan sonra, Haber Kaynağı’nın uzak solunda ya da profil sayfanızın tepesinde bulunan “Fotoğraflar” sekmesine tıklayın. Böylece fotoğraf akışınıza geleceksiniz ve orada, sağ üst köşede “Albüm Oluştur” sekmesini göreceksiniz; tıklayın.

Bilgisayarınızdan yüklemek istediğni fotoğrafları seçin (daha sonra yeni fotoğraflar yüklemek için buraya her zaman geri dönebilirsiniz). Her fotoğraf albümünde olduğu gibi, sizden, oluşturmakta olduğunuz albüm ile ilgili bilgiler vermeniz istenecek. Albüme ilişkin olarak, istediğiniz kadar az ya da fazla bilgi verebilirsiniz. Paylaşılan Albümler özelliğini kullanabilmek için, sağ alt köşedeki “Fotoğrafları Gönder” butonuna tıklamanız gerekecek.

facebook like
Paylaşılan albüme "layk"! / © vertical response

Gizlilik ayar seçenekleri

Bir sonraki ekranın en üstünde, sol üst köşedeki butona tıklayarak, albümü paylaşılan bir albüm yapma seçeneğiniz olacak. Böylece, en fazla 50 Facebook arkadaşınızı arayıp, bu albüme “katkı sağlayanlar” olarak ekleyebileceksiniz. Burada ayrıca albümünüzün gizlilik ayarlarını da yönetebilirsiniz.

Bir paylaşılan albümde, herkese açık, katkı sağlayanların arkadaşları ya da yalnızca katkı sağlayanlar olmak üzere üç gizlilik ayarı seçeneği mevcut. Ayrıca, albüme katkı sağlayanların, albüme başkalarını davet edip edemeyeceklerine de siz karar verebilirsiniz. Aşağıdaki mavi kontrol kutucuğundaki seçimi kaldırdığınızda, katkı sağlayanlar, albüme fotoğraf gönderecek olan başkalarını davet edebilecek tek kullanıcının albümü oluşturan kişi olduğunu görecekler.

Geri dönüp, paylaşılan albümde değişiklik yapmanız gerekirse, bunu da yapabilirsiniz. Albümü açın ve sağ üst köşedeki “Düzenle” butonuna basın. Böylece katkı sağlayanları ekleyip kaldırabilir, albüm başlığını ya da tanımını değiştirebilir ve gizlilik ayarlarını güncelleyebilirsiniz.

Facebook’un bu yeni özelliği şimdilik seçilmiş kullanıcılarla sınırlı. Şirket, geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle paylaşılan fotoğraf albümleri özelliğini küçük bir gruba açmaya başladı. Bu özelliğin kullanım kapsamı, uluslararası üyelere açılmadan önce, anadili İngilizce olan kullanıcılara genişletilecek.

tumblr lxcpnixxYm1qm4rc3
 © blogs.tumblr.com

Kaynak: Mashable

No comments

Yeni yorum yaz:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. More info

Got it!